Bredbånd priser – Vælg den bedste internetudbyder og få billig internet

Bredbånd priser – Vælg den bedste internetudbyder og få billig internet

Sammenlign bredbånd

Her kan du finde billig internet med den bedste internetudbyder. Sammenlign bredbånd priser og få billig bredbånd.

Bredbånd sammenligning

*Acam modtager kommission fra udbyderne.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er internet?

Internettet er et digital netværk der forbinder brugerne med alle de forskellige hjemmesider der er tilgængelige på nettet. Normalt bruger vi world wide web (www) som er den mest kommercielle del af internettet.

Hvad er en internetudbyder?

Det er som oftest en kommerciel virksomhed der via 3G eller 4G netværk forbinder deres kunder til internettet. Som regel med en trådløs router installeret hvor flere forskellige enheder kan tilkobles det samme internet abonnement.

Sammenlign internetudbydere

Der er inkluderet seks forskellige internetudbydere her på siden.

 • Hiper er en ny internetudbyder der startede i 2015. Hiper udbyder bredbånd via fibernet, kabel-TV og telefonstik og bruger TDCs net. De har ikke andre ydelser udover bredbånd.
 • Kviknet startede i 2014 og leverer bredbånd via kabel-TV og telefonstikket og bruger TDCs netværk. De har ikke andre ydelser end bredbånd.
 • Fullrate bredbånd er ejet af TDC og startede med udelukkende at være internetudbyder, men er i dag også et TV og mobilselskab med mobilt bredbånd, mobilabonnementer og TV.
 • YouSee bredbånd er privat delen af Danmarks største teleselskab TDC. Leverer bredbånd, tv og telefoni til sine kunder enten via kabel-Tv eller telefonstikket.
 • Stofa udbyder kabel-TV, bredbånd og telefoni til sine kunder. Bredbånd bliver enten leveret via kabel-TV eller fibernettet.
 • 3 er en teleselskab der tilbyder sine kunder mobilabonnementer og bredbåndsløsninger.

Billede af bredbåndsudbydere

Hvilke internetudbydere kan jeg få?

Alle udbyderne i oversigten øverst på siden er landsdækkende og kan levere internet til hele landet. Faktisk er det kun fibernet det kan knibe med at levere til hele landet.

Hurtigste internetudbyder

Sammenligner vi bredbåndsudbydere i oversigten er de hurtigste Hiper og YouSee der begge kan give dig en download hastighed på helt op til 1000 Mbit. Og det er rigtig hurtigt bredbånd.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk selvom du downloader en masse.

Billede af den bedste internetudbyder

Hvilken internetudbyder skal jeg vælge?

Det kommer an på om det vigtigste er at have den billigste internetudbyder eller at have hurtig bredbånd. Lad os kigge nærmere på nogle meget generelle retningslinjer for hastighed.

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier, men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 50MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig.

Hvad er det billigste internet?

I oversigten kan du sammenligne internet priser og hastigheder fra 6 forskellige bredbåndsudbydere. Du kan se download og upload hastigheder, priser for oprettelse og priser på bredbånd per måned.

Og du kan også sammenligne efter gebyr, bindingsperiode og om du bliver forbundet via TV-kabel, telefonstik eller fibernet. Så lad os kigge nærmere på hvad billig internet koster, hvad der er det billigste internet i Danmark og hvordan vi vælger mellem billige bredbåndsudbydere.

Hvad koster bredbånd?

Da næsten alle bredbåndsudbydere i Danmark tilbyder frit forbrug af data behøver vi ikke kigge på datamængder. Men vi sammenligner i stedet for efter bredbåndshastighed, priser og dækning.

Priserne i oversigten starter på 199 per måned med Kviknet som er den billigste internetudbyder, og går op til 499 per måned for YouSee for deres 1.000 MBIT download hastighed løsning. Så der er bredbånd priser i alle prisklasser og udvælgelsen af det bedste bredbånd kommer an på ønsker til hastighed og pris.

Lad os kigge nærmere på hvilken hastighed du har behov for, og hvordan du vælger Danmarks billigste internet løsning i henhold hertil.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

For at få den højeste internet hastighed på 1000MBIT/s skal du vælge Hiper, YouSee eller Fullrate. Hiper kan tilbyde denne hastighed for både en forbindelse via Kabel TV og via fibernettet, mens YouSee og Fullrate tilbyder det via Kabel TV.

Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver.

Netværksdækningen er afhængig af beliggenheden af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det. Lad os derfor i stedet kigge nærmere på de forskellige internetudbydere og deres hastigheder og priser.

Billede af billig bredbånd priser

Netværk

Selvom priserne varierer ganske meget, bruger de fleste danske bredbåndsudbydere det samme netværk, nemlig TDCs. Der er dog de sidste par år kommet andre netværk til som Waoo og Telia, men det er generelt dyrt for selskaberne at lave deres eget netværk. Derfor lejer de fleste bredbåndsudbydere sig ind på et eksisterende netværk hos et af de danske internet selskaber.

Så hvis du har valgt hvilket netværk du ønsker at bruge, kan det godt betale sig at vælge en billig internetforbindelse der bruger lige præcis det net. Så er det nemlig kun kundeservice og opsætning der er forskellige.

Faktisk bruger alle bredbåndsudbyderne i vores oversigt TDCs netværk, med undtagelse af Stofa og 3.

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge

Det afhænger helt af hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du kun bruger internettet til at læse lidt nyheder og mail har du ikke brug for en hurtig bredbånd. Men hvis du derimod bruger det til både at se bredbånd tv og streamer film, serier og gør dig i filmleje på iTunes skal du bruge hurtig internet.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning når du uploader ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

Valg af billig internet?

Nu hvor vi har oplistet retningslinjer for hastigheder til forskellige behov, kan vi nu kigge nærmere på bredbåndsudbydere, deres internet priser og hvad der er det billigste internet ved forskellige hastigheder.

Den billigste internet løsning har Kviknet som giver en download hastighed på 100MBIT/s for 199 kroner per måned. Her bliver du forbundet via kabel-TV.

For en hastighed på 100MBIT i sekundet tilbyder en anden af vores internetudbydere en pris der er ganske tæt på Kviknets. Hiper tilbyder en download hastighed på 100MBIT/sekund til en pris af 259 kroner per måned. Du bliver hos Hiper forbundet via telefonstikket.

Skal du have endnu hurtigere internet tilbyder Hiper op til 1000MBIT/sekund både via kabel stik og fibernettet. Via kabel stik koster det 259 kroner per måned og via fibernet koster det 339 kroner per måned.

Fullrate og YouSee har også internet med op til 1000MBIT/sekund for henholdsvis 449 og 499 kroner per måned via TV kabel.

Billede af billig internet

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information. En meget smal bredde kan måske kun transportere enkelte tegn, mens der nærmest ikke er grænser for hvad der kan transporteres med meget bredde.

Tidligere var de fleste hjem tilkoblet internettet via et modem som skulle ringe op hver gang der skulle skabes forbindelse. I dag går det heldigvis noget lettere.

Hvad er en router?

En router er den kasse der sender internet ud som kan fanges af elektroniske enheder og således tilgå internettet. Det kan enten ske med en trådløs router eller med et kabel som hedder en LAN-forbindelse.

Router opsætning

Hvis du bliver forbundet via enten telefonstikket eller kabel stik skal du have installeret en router. Heldigvis for dig som forbruger medfølger der en gratis router for næsten alle løsninger i oversigten øverst på denne side.

Bredbånd test

En test af bredbåndsudbydere har de fleste internetudbydere på deres hjemmesider så en hastighedstest er enkel at lave, så du nemt og hurtigt kan se hvor hastig en internetforbindelse du kan få.

Dataforbrug og en mobil bredbåndsløsning

Efterhånden er der som nævnt altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Og eftersom vi tilstræber den kabelløse verden, bliver internettet også mere trådløst. Men der er en geografisk begrænsning på nettet, da du jo ikke kan tage forbindelsen med dig.

Det kan du derimod hvis du køber en mobil bredbåndsforbindelse. Her er der kun den ene geografiske begrænsning at der skal være signal for at det mobile bredbånd kan virke. Og med de teknologiske fremskridt er hastigheden og dækningen omtrent lige så god som ved andre internetforbindelser.

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via en 3G eller 4G bredbåndsforbindelse når du har mobilt bredbånd. Den store forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du har en datapakke med det mobile internet.

En datapakke kan både betyde at du skal betale en pris per data, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned. Det er vigtigt at være opmærksom på hvis du gerne vil have det billigste mobile internet. Eller ikke ønsker at regningen løber løbsk.

Du fanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik som kan tilgå det samme netværk som mobiltelefoner sædvanligvis får data fra.

Mobilt bredbånd router

En router til mobilt bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også kan bruges som trådløst bredbånd. Du kan bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer. Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som router til dine andre enheder.

Mobilt bredbånd fri data

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi internet løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderet data. Der er forskellige pakker at vælge imellem.

Men en pakke med decideret ubegrænset mobilt bredbånd kan være svær at finde.

Mobilt bredbånd priser sammenligning

Priserne på det mobile bredbånd varierer en del. Du kan få løsninger med 10 GB data til lidt over 100 kroner per måned, og du kan få løsninger med 500 GB data til 350-400 kroner per måned.

Mobilt bredbånd er helt sikkert ikke en billig internet løsning. Du kan få væsentligt billigere internet priser ved at køre på wifi hvor det er muligt.

Mobilt bredbånd dækning

Som allerede nævnt er dækningen og hastigheden blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt, så det er en god ide at undersøge dækningen som de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder af området hvor du bor inden du vælger.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på en trådløs bredbånd forbindelse og en mobil bredbåndsudbyder. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Det trådløse internet omtales også tit som wifi.

Så det billigste trådløse internet finder du i toppen af siden, men desværre ikke det billigste mobile internet endnu.

Det mobile bredbånd derimod kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have. Det er dog i øjeblikket dyrere end trådløst internet. Især hvis du har et højt dataforbrug.

Din bredbåndsudbyder derhjemme vil som allerede nævnt næsten altid have inkluderet ubegrænset data. Derimod har det mobile bredbånd enten en vis mængde dataforbrug inkluderet per måned eller du skal betale per MB.

Her er der igen flere parametre der afgør hvad der er den bedste bredbåndsudbyder til dig. Endnu engang må det komme an på en konkret vurdering.

Forskellige løsninger

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger inkluderer;

 • Telefonstik; er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Her bruger du det samme stik og de samme kobberkabler som bruges til fastnettelefoni.
 • Kabel TV; er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet; er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af en hurtigere hastighed. Og det er ikke rullet ud i hele landet endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd at vælge.
 • Mobil bredbånd; kører på samme net som en mobiltelefon. Har har du ingen geografisk begrænsning, men er afhængig af mobildækningen i området du befinder dig i.

Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan blive tilkoblet internettet.

Billig bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere bredbåndsudbydere deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning. Og det giver rigtig god mening da begge dele kan køre via et tv-kabel. Er du interesseret i at have bredbånd og tv som en pakkeløsning tilbyder udbyderne Fullrate, YouSee og Stofa denne pakkeløsning.

Billigste TV og internet pakke

Som allerede nævnt tilbyder Fullrate, YouSee og Stofa både bredbånd og TV pakker. Lad os derfor kort gennemgå mulighederne for at få billigt internet og tv.

 • Fullrate tilbyder tre forskellige TV pakker; Basis med 19 kanaler til 99 kroner per måned; Plus med 35 kanaler til 199 kroner per måned og Familie med 42 kanaler til 369 kroner per måned.
 • YouSee tilbyder fire forskellige TV pakker. En grundpakke med 26 kanaler til 299 kroner per måned. 10 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 479 kroner per måned, 20 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 529 kroner per måned og 36 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 579 kroner per måned.
 • Stofa udbyder tre forskellige TV pakker; Lille med 29 kanaler til 239 kroner per måned; Mellem med 40 kanaler til 404 kroner per måned og Stor med 62 kanaler til 569 kroner per måned. Og du har mulighed for at tilkøbe enkelte kanaler ovenpå den TV pakke.

Så her er der forskellige muligheder for at få den billigste internet og TV pakke. Som udgangspunkt er Fullrate den billigste internet og tv udbyder hvis du kan nøjes med 19 kanaler og en internet hastighed på 25Mbit.

Billig internet og mobil

Flere bredbåndsudbydere kan både tilbyde deres kunder en bredbåndsløsning og et mobilabonnement. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Det er let at se sammenhængen imellem de to ydelser, og til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt bredbåndsudbyder og dermed få billig internet og telefoni.

Af udbyderne i oversigten her på siden tilbyder Fullrate, Yousee og Stofa både internet abonnement og mobilabonnementer til deres kunder.

Billig internet til erhverv kommer vi ikke til at gå nærmere i dybden med her.

Billede af en bredbånd sammenligning

Billig internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den første og billigste er at logge på et lokalt wifi. Det er til at finde på mange restauranter og cafeer afhængig hvor du rejser hen selvfølgelig.

Den anden løsning er at bruge mobildata. Her er det kommet nye regler indenfor EU, så hvis dit mobilselskab har data inkluderet skal du også have en vis mængde fri data indenfor EUs grænser.

I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Billig internet sammenligning

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Så det er vist ingen tvivl om vi får hurtigere og hurtigere internet hele tiden. Og med fibernettet får vi det hurtigste og billigste internet.

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Blandt andet grundet det politiske fokus er vi i dag ganske langt fremme med udbredelsen og dækningen i Danmark. Men der er selvfølgelig steder hvor forbindelsen stadig halter lidt. Og som nævnt er fibernettet stadig ved at blive rullet ud, så her afhænger det stadig af din adresse.

Så du er nødt til at tjekke på de forskellige hjemmesider for bredbåndsudbydere for at se om du kan levere på din adresse.

Gode råd til valg af billig bredbånd

Gør dig dit behov for hastighed klar og vælg løsning herefter.

Undersøg om du kan spare penge ved at samle dit internet og tv pakke hos samme internetudbyder.

Brug vores bredbånd sammenligning i toppen af siden til at udvælge den rigtige løsning til dig.