Bredbånd sammenligning – Bredbåndsudbydere oversigt => Billig internet

Bredbånd sammenligning – Bredbåndsudbydere oversigt => Billig internet

Sammenlign bredbånd

Her kan du finde billig internet og sammenligne bredbåndsudbydere i Danmark for 2019. Få de bedste bredbånd priser med vores store bredbånd sammenligning.

Bedste bredbånd

*Acam modtager kommission fra udbyderne.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er internet?

Internettet er et digital netværk der forbinder brugerne med alle de forskellige hjemmesider der er tilgængelige på nettet. Normalt bruger vi world wide web (www) som er den mest kommercielle del af internettet.

Sammenlign bredbåndsudbydere

Der er inkluderet otte forskellige danske bredbåndsudbydere her på siden.

 • Velkommen tilbyder deres kunder mobiltelefoni, bredbånd, fastnet og energi. Virksomheden startede i 2016 og kører på TDCS netværk. Så hvis du er på jagt efter billig internet og fastnet er her en mulighed. Det er også her du skal kigge hvis du er på jagt efter billig fastnet uden internet.
 • Hiper er en ny bredbåndsudbyder der startede i 2015. Hiper bredbånd fås via fibernet, kabel-TV og telefonstik og bruger TDCs net. De har ikke andre ydelser udover bredbånd.
 • Kviknet startede i 2014 og leverer bredbånd via kabel-TV og telefonstikket og bruger TDCs netværk. De har ikke andre ydelser end bredbånd.
 • Fullrate bredbånd er ejet af TDC og startede med udelukkende at være bredbåndsudbyder, men er i dag også et TV og mobilselskab med mobilt bredbånd, mobilabonnementer og TV.
 • YouSee bredbånd er privat delen af Danmarks største teleselskab TDC. Leverer bredbånd, tv og telefoni til sine kunder enten via kabel-Tv eller telefonstikket.
 • Stofa udbyder kabel-TV, bredbånd og telefoni til sine kunder. Stofa bredbånd bliver enten leveret via kabel-TV eller fibernettet.
 • 3 er et teleselskab der tilbyder sine kunder mobilabonnementer og bredbåndsløsninger.
 • Waoo er et teleselskab der udbyder fiberbredbånd, TV og mobiltelefoni til sine kunder.

Billede af bredbåndsudbydere

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Du er sikker på at du kan få 4G bredbånd vis enten TV-kabel, telefonstik eller mobilt bredbånd. Og hvis du bor det rigtige sted kan du også få bredbånd via fibernet.

Hurtigste bredbåndsudbyder

Sammenligner vi bredbåndsudbydere i oversigten er de hurtigste Fullrate, Hiper, Stofa og YouSee der alle kan give dig en download hastighed på helt op til 1000 Mbit. Og det er rigtig hurtigt bredbånd.

Hastigheden på en internetforbindelse er en angivelse af hvor meget data der kan transporteres inden for en given tidsramme. Og derfor kan den begynde at hakke hvis den er presset og der bliver downloadet mere end den kan rumme.

I dag er der i modsætning til dagene med modem og opringning næsten altid inkluderet ubegrænset download og upload af data via en wifi-forbindelse. Så det er ikke fordi prisen løber løbsk selvom du downloader en masse.

For en mobil bredbånd forbindelse er der til gengæld ofte en databegrænsning. 

Billede af den bedste bredbåndsudbyder

Hvilken bredbåndsudbyder skal jeg vælge?

Dit valg af den bedste bredbåndsudbyder i Danmark kommer an på om det vigtigste er at have den billigste bredbåndsudbyder eller at have hurtig bredbånd. Lad os kigge nærmere på nogle meget generelle retningslinjer for hastighed.

Hvor meget bredbånd har jeg brug for?

 • 10MBIT/s
  • God løsning hvis du kun skal bruge nettet til at læse nyheder og tjekke facebook og email. Kan efter omstændighederne sagtens være det bedste bredbånd til prisen.
 • 20MBIT/s
  • Udmærket løsning hvis du også skal streame film og serier. Det er det bedste bredbånd til streaming men næppe af flere end 2 brugere ad gangen.
 • 50MBIT/s
  • God løsning hvis flere end 2 brugere skal streame film og serier samtidig. Og er formentlig det bedste bredbånd til gaming.

Hvad er det billigste internet?

I oversigten kan du sammenligne internet priser og hastigheder fra otte forskellige bredbåndsudbydere. Du kan se download og upload hastigheder, priser for oprettelse og priser på bredbånd per måned.

Og du kan også sammenligne efter gebyr, bindingsperiode og om du bliver forbundet via TV-kabel, telefonstik eller fibernet. Så lad os kigge nærmere på hvad billigt internet koster, hvad der er det billigste internet i Danmark og hvordan vi vælger en billig bredbåndsudbyder.

Hvad koster bredbånd?

Da næsten alle bredbåndsudbydere i Danmark tilbyder frit forbrug af data behøver vi ikke kigge på datamængder. Men vi sammenligner i stedet for efter bredbåndshastighed, priser og dækning.

Priserne i oversigten for ubegrænset data starter på 149 per måned med Velkommen som er den billigste bredbåndsudbyder, og går op til 499 per måned for YouSee for deres 1.000 MBIT download hastighed løsning. Så der er bredbånd priser i alle prisklasser og udvælgelsen af det bedste bredbånd kommer an på ønsker til hastighed og bredbånd pris.

Det billigste internet i oversigten er mobilt bredbånd fra 3 til 120 kroner per måned hvor du får 20 GB data per måned.  

Lad os kigge nærmere på hvilken hastighed du har behov for, og hvordan du vælger Danmarks billigste internet løsning i henhold hertil.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

For at få den højeste internet hastighed på 1000 MBIT/s skal du vælge Hiper, YouSee, Fullrate eller Stofa. Hiper kan tilbyde denne hastighed for både en forbindelse via Kabel TV og via fibernettet,  YouSee og Fullrate tilbyder det via Kabel TV, mens Stofa tilbyder det via fibernet.

Desværre er fibernettet ikke bredt ud til hele landet endnu, så det er ikke tilgængeligt for alle og enhver.

Netværksdækningen er afhængig af beliggenheden af din bopæl, hvorfor det er svært at sige noget generelt omkring det. Lad os derfor i stedet kigge nærmere på de forskellige bredbåndsudbydere og deres hastigheder og priser.

Billede af billig bredbånd priser

Netværk

Selvom priserne varierer ganske meget, bruger de fleste danske bredbåndsudbydere det samme netværk, nemlig TDCs. Der er dog de sidste par år kommet andre netværk til som Waoo og Telia, men det er generelt dyrt for selskaberne at lave deres eget netværk. Derfor lejer de fleste bredbåndsudbydere sig ind på et eksisterende netværk hos et af de danske internet selskaber.

Så hvis du har valgt hvilket netværk du ønsker at bruge, kan det godt betale sig at vælge en billig internetforbindelse der bruger lige præcis det net. Så er det nemlig kun kundeservice og opsætning der er forskellige.

Faktisk bruger de fleste bredbåndsudbyderne i vores oversigt TDCs netværk, med undtagelse af Stofa, 3 og Waoo.

Hvilken bredbånd hastighed skal jeg vælge

Det afhænger helt af hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du kun bruger internettet til at læse lidt nyheder og mail har du ikke brug for en hurtig bredbånd. Men hvis du derimod bruger det til både at se bredbånd tv og streamer film, serier og gør dig i filmleje på iTunes skal du bruge hurtig internet.

Her skal du være opmærksom på at det er download hastigheden der er vigtig. Din upload hastighed har kun betydning når du uploader ting på nettet.

Hvis nettet i din husstand bliver brugt flittigt af flere, og der både bliver streamet film og serier på NetFlix og YouTube, kræver det seriøs hastighed.

Valg af billig internet til hjemmet

Nu hvor vi har oplistet retningslinjer for hastigheder til forskellige behov, kan vi nu kigge nærmere på bredbåndsudbydere, deres internet priser og hvad der er det billigste bredbånd ved forskellige hastigheder.

Den billigste internet wifi løsning har Velkommen som allerede nævnt som tilbyder en forbindelse med 5MBIT/s for 149 kroner per måned.

Kviknet som giver en download hastighed på 100 MBIT/s for 199 kroner per måned. Her bliver du forbundet via kabel-TV. Det er faktisk både billig og hurtig internet du får her.

For en hastighed på 100 MBIT i sekundet tilbyder en anden af vores bredbåndsudbydere en pris der er ganske tæt på Kviknets. Hiper tilbyder en download hastighed på 100 MBIT/sekund til en pris af 259 kroner per måned. Du bliver hos Hiper forbundet via telefonstikket. Så hvis du er ude efter billig ADSL internet, er det her en god løsning til dig.

Skal du have endnu hurtigere internet tilbyder Hiper op til 1000 MBIT/sekund både via kabel stik og fibernettet til 339 kroner per måned.

Fullrate, YouSee og Stofa har internet med op til 1000 MBIT/sekund for henholdsvis 449 for Fullrate og 499 kroner per måned for de to andre.

Hvis du er ude efter billig fiber internet kan du vælge Stofa der har en fibernet løsning med 30/30 MBIT til 229 kroner per måned. 

Billig internet til sommerhus

Ja vi er jo efterhånden vant til at være online ligegyldigt hvor vi befinder os. En udfordring med sommerhuset kan være at sommerhuse som oftest ligger i områder med noget af den dårligste dækning i landet.

Så du kan starte med at forsøge dig med at få almindelig bredbånd til dit sommerhus. Hvis det ikke er muligt kan det være en mulighed at prøve med billigt mobilt bredbånd i stedet. Det bliver jo formentlig kun brugt i begrænsede perioder medmindre selvfølgelig sommerhuset også tit bliver lejet ud.

Der er fire forskellige mobile bredbånd løsninger fra 3 inkluderet i oversigten. Hastighederne er 71 MBIT for download og 43 MBIT for upload. Du har følgende muligheder

 1. 20 GB data til 120 kroner per måned
 2. 35 GB data til 140 kroner per måned
 3. 200 GB data til 210 kroner per måned
 4. 1.000 GB data til 300 kroner per måned.

Bredbånd tilbud

YouSee kører tilbud på deres 150/30 og 80/10 MBIT løsninger hvor du får oprettelse, forsendelse og første måned gratis lige nu.

Hos Stofa kan du få de første to måneder gratis hvis du bestiller deres 1.000 MBIT fibernet løsning. 

Billede af billig internet

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er en betegnelse for et signal der kan transportere en vis mængde af frekvenser. Jo højere båndbredde jo mere kan der transporteres, i det konkrete tilfældet wifi information. En meget smal bredde kan måske kun transportere enkelte tegn, mens der nærmest ikke er grænser for hvad der kan transporteres med meget bredde.

Tidligere var de fleste hjem tilkoblet internettet via et modem som skulle ringe op hver gang der skulle skabes forbindelse. I dag går det heldigvis noget lettere.

Router opsætning

Hvis du får bredbånd via telefonstik eller kabel stik skal du have installeret en router. Heldigvis for dig som forbruger medfølger der en gratis router for næsten alle løsninger i oversigten øverst på denne side.

Hastighedstest bredbånd

En bredbånd test har de fleste bredbåndsudbydere på deres hjemmesider så en hastighedstest er enkel at lave, så du nemt og hurtigt kan se hvor hastig en internetforbindelse du kan få.

Dataforbrug og en mobil bredbåndsløsning

Efterhånden er der som nævnt altid inkluderet fri data i den internetforbindelse du får installeret i dit hjem. Eller på din arbejdsplads for den sags skyld. Og eftersom vi tilstræber den kabelløse verden, bliver internettet også mere trådløst. Men der er en geografisk begrænsning på nettet, da du jo ikke kan tage forbindelsen med dig.

Det kan du derimod hvis du køber en mobil bredbåndsforbindelse. Her er der kun den ene geografiske begrænsning at der skal være signal for at det mobile bredbånd kan virke. Og med de teknologiske fremskridt er hastigheden og dækningen omtrent lige så god som ved andre internetforbindelser.

Hvad er mobilt bredbånd?

På samme måde som du kan gå på nettet med din mobiltelefon, kan du gå på nettet overalt via 3G eller 4G bredbånd når du har mobilt bredbånd. Den store forskel i forhold til din bredbåndsforbindelse derhjemme som har frit dataforbrug, er at du har en datapakke med det mobile internet.

En datapakke kan både betyde at du skal betale en pris per data, eller at du har en vis mængde data inkluderet til forbrug hver måned. Det er vigtigt at være opmærksom på hvis du gerne vil have det billigste mobile internet. Eller ikke ønsker at regningen løber løbsk.

Du fanger som oftest det mobile bredbånd igennem et USB-stik som kan tilgå det samme netværk som mobiltelefoner sædvanligvis får data fra.

Mobilt bredbånd router

En router til mobilt bredbånd findes i forskellige afskygninger. Du kan få en router på samme måde som til almindelig bredbånd der også kan bruges som trådløst bredbånd. Du kan bruge et USB-stik som du kan stikke direkte i din computer. Og så kan du bruge din mobile enhed (mobiltelefon eller tablet) som router til dine andre enheder.

Mobilt bredbånd fri data

Fri data er som nævnt så godt som altid inkluderet i en standard wifi internet løsning til hjemmet. Men data er som regel dyrere når det er mobilt. Efterhånden kan du dog få mobile datapakker som er så store at det er vanskeligt at bruge al den inkluderet data. Der er forskellige pakker at vælge imellem.

3 er tæt på at tilbyde fri data med deres løsning med 1.000 GB data per måned til 300 kroner per måned.

Mobilt bredbånd priser sammenligning

Priserne for det mobile bredbånd her i oversigten starter på 120 kroner for 20 GB data og ender på 300 kroner for 1.000 GB data. Den største ulempe i forhold til wifi er at forbindelse bliver langsommere. 

Den hurtigste mobile bredbånd forbindelse er 71 MBIT i download mens den hurtigste for wifi er 1.000 MBIT.  

Mobilt bredbånd dækning

Som allerede nævnt er dækningen og hastigheden blevet meget bedre for det mobile bredbånd. Dog er der stadig områder i Danmark hvor dækningen halter lidt, så det er en god ide at undersøge dækningen som de forskellige bredbåndsudbydere tilbyder af området hvor du bor inden du vælger.

Forskellen på trådløse og mobile bredbåndsløsninger

Selvom det lyder som det samme er det faktisk stor forskel på en trådløs bredbånd forbindelse og en mobil bredbåndsudbyder. Det trådløse er den internetforbindelse du får installeret i dit hjem, og som du kan tilgå uden at skulle bruge et kabel. Men du kan kun bruge det når du er hjemme, og kan ikke tage det med dig. Det trådløse internet omtales også tit som wifi.

Så det billigste trådløse internet finder du i toppen af siden, men desværre ikke det billigste mobile internet endnu.

Det mobile bredbånd derimod kan du derimod godt tage med dig. Her er det signalet der er afgørende for hvor du kan komme på nettet. Så i mange situationer kan det være ganske praktisk at have. Det er dog i øjeblikket dyrere end hvis du billig trådløst internet. Især hvis du har et højt dataforbrug.

Din bredbåndsudbyder derhjemme vil som allerede nævnt næsten altid have inkluderet ubegrænset data. Derimod har det mobile bredbånd enten en vis mængde dataforbrug inkluderet per måned eller du skal betale per MB.

Her er der igen flere parametre der afgør hvad der er den bedste bredbåndsudbyder til dig. Endnu engang må det komme an på en konkret vurdering.

Forskellige løsninger for din bredbåndsudbyder

Lad os lige opliste de forskellige mulige løsninger som kan afhænge af hvor du bor henne. De forskellige løsninger inkluderer;

 • Telefonstik; er den mest almindelige måde at få en internetforbindelse med. Her bruger du det samme stik og de samme kobberkabler som bruges til fastnettelefoni. Det hedder også ADSL bredbånd som står for asymmetric digital subscriber line. 
 • Kabel TV; er også en meget almindelig måde at få adgang til internettet på. Kører på det samme coax netværk som kabel-TV, men du er ikke tvunget til også at have kabel-TV samtidig.
 • Fibernet; er den nyeste mulighed som kører på lyslederkabler og kan levere den højeste hastighed. For mange får de dog ikke mere ud af en hurtigere hastighed. Og det er ikke rullet ud i hele landet endnu. Hvis din husstand virkelig downloader eller uploader meget kan det være det bedste bredbånd at vælge.
 • Mobil bredbånd; kører på samme net som en mobiltelefon. Har har du ingen geografisk begrænsning, men er afhængig af mobildækningen i området du befinder dig i.

Med undtagelse af den mobile løsning er der sandsynlighed for at et teknikerbesøg fra din internetudbyder er påkrævet for at du kan blive tilkoblet internettet.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

Almindeligt bredbånd bliver leveret enten igennem telefonnettet eller TV-kablerne. Det vil sige at det bliver leveret på et netværk der hverken er designet eller bygget til bredbånd.

Fibernet bliver derimod leveret igennem fibernettet som er designet og bygget specifikt til dette formål. Derfor er fibernet både hurtigere og mere stabilt.

Billig bredbånd og tv pakke

I dag tilbyder flere bredbåndsudbydere deres kunder en bredbåndsforbindelse og et tv-abonnement som en pakkeløsning. Og det giver rigtig god mening da begge dele kan køre via et tv-kabel. Er du interesseret i at have bredbånd og tv som en pakkeløsning tilbyder udbyderne Fullrate, YouSee, Stofa og Waoo denne pakkeløsning.

Billig TV og internet pakke

Som allerede nævnt tilbyder Fullrate, YouSee, Stofa og Waoo både bredbånd og TV pakker. Lad os derfor kort gennemgå mulighederne for at få en billig internet og tv pakke. For alle TV pakker gælder det at du får leveret TV via bredbånd, så du skal have bredbånd for at få TV.

 • Fullrate tilbyder fire forskellige TV pakker; Basis med 19 kanaler til 99 kroner per måned; Favorit med 33 kanaler til 199 kroner per måned i de første seks måneder og herefter 269 kroner per måned. Komplet med 41 kanaler til 369 kroner per måned for de første seks måneder og herefter 399 kroner per måned. Både Favorit og Komplet pakkerne kan opgraderes med Sportspakken så de herefter koster 419 kroner og 519 kroner per måned.
 • YouSee tilbyder fire forskellige TV pakker. En grundpakke med 27 kanaler til 299 kroner per måned. 10 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 479 kroner per måned, 20 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 529 kroner per måned og 36 kanaler kan tilvælges til en samlet pris af 579 kroner per måned. Istedet for kanaler har du også mulighed for at tilvælge forskellige streamingtjenester. Du kan sagtens få YouSee bredbånd uden TV, så du skal ikke nødvendigvis vælge en TV og bredbånd pakke.

TV og bredbånd pakker

 • Stofa udbyder tre forskellige TV pakker; Lille med 29 kanaler til 259 kroner per måned; Mellem med 40 kanaler til 429 kroner per måned og Stor med 62 kanaler til 599 kroner per måned. Og du har mulighed for at tilkøbe enkelte kanaler ovenpå den TV pakke.
 • Waoo har fire forskellige TV-pakker; Flex TV til 99 kroner per måned hvor du selv vælger kanaler, Waoo Viasat lille pakke med 27 kanaler til 269 kroner per måned, Waoo Viasat Favorit med 40 kanaler per måned for 469 kroner per måned og Waoo Viasat Stor med 65 til 619 kroner per måned. Det er ikke muligt at få Waoo Tv uden at have Waoo fibernet.

Så her er der forskellige muligheder for billig internet og TV pakker. Som udgangspunkt er Fullrate den billigste internet og tv udbyder hvis du kan nøjes med 19 kanaler og en internet hastighed på 25 Mbit.

Det er under alle omstændigheder en af disse fire bredbåndsudbydere du skal kigge på hvis du vil have en billig løsning på TV og internet.

Billig internet og mobil

Hvis du gerne vil have billig internet på mobilen kan flere bredbåndsudbydere både tilbyde deres kunder en bredbåndsløsning og et mobilabonnement. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Det er let at se sammenhængen imellem de to ydelser, og til tider kan der være mulighed for at spare penge ved at samle dine ydelser hos en enkelt bredbåndsudbyder og dermed få billig internet og mobiltelefoni.

Af udbyderne i oversigten her på siden tilbyder 3, Fullrate, Yousee, Stofa og Velkommen både et billig internet abonnement og billige mobilabonnementer til deres kunder. Så du skal vælge en af de fem bredbåndsudbydere hvis du skal have billig internet og telefoni.

Hvis du også skal bruge billig internet til iPad skal du ud og kigge efter mobilt bredbånd.

Billig internet til erhverv kommer vi ikke til at gå nærmere i dybden med her.

Billede af den bedste bredbånd sammenligning

Billig internet i udlandet

Hvis du skal bruge internet i udlandet er der basalt set to forskellige løsninger. Den første og billigste er at logge på et lokalt wifi. Det er til at finde på mange restauranter og cafeer afhængig hvor du rejser hen selvfølgelig.

Den anden løsning er at bruge mobildata. Her er det kommet nye regler indenfor EU, så hvis dit mobilselskab har data inkluderet skal du også have en vis mængde fri data indenfor EUs grænser.

I tråd med den sidste løsning kan du også vælge at købe et lokalt SIM-kort og tilgå internettet på den måde.

Bredbånd sammenligning

Kan jeg få bredbånd?

Som det klare udgangspunkt, ja. Der er ganske vist forskel på dækningen i forskellige egne af Danmark, men fra både udbydernes side og fra politisk hold har der været stort fokus på at hurtigt internet skal kunne leveres i hele landet.

Så det er vist ingen tvivl om vi får hurtigere og hurtigere internet hele tiden. Og med fibernettet får vi det hurtigste og billigste internet.

Hvilket internet kan jeg få på min adresse?

Blandt andet grundet det politiske fokus er vi i dag ganske langt fremme med udbredelsen og dækningen i Danmark. Men der er selvfølgelig steder hvor forbindelsen stadig halter lidt. Og som nævnt er fibernettet stadig ved at blive rullet ud, så her afhænger det stadig af din adresse.

Så du er nødt til at tjekke på de forskellige hjemmesider for bredbåndsudbydere for at se om du kan levere på din adresse.

Gode råd til valg af billig internet

Gør dig dit behov for hastighed klar og vælg løsning herefter.

Undersøg om du kan spare penge ved at få dit TV og bredbånd samlet hos samme bredbåndsudbyder.

Brug vores bredbånd sammenligning i toppen af siden til at udvælge den rigtige løsning til dig.