Daytrading i 2019 – Find den bedste daytrader platform til CFD handel

Daytrading i 2019 – Find den bedste daytrader platform til CFD handel

Hvad er daytrading?

Daytrading er hurtig CFD handel med samme værdipapir indenfor samme eller indenfor ganske få dage, og med en høj grad af gearing. For en daytrader handler det om at forudse den umiddelbart forestående udviklingen i kurserne gennem aflæsning af historiske grafer. Det kan være alt fra 1-minuts grafer over 4-timers grafer til dags grafer.

Derfor er det at finde den bedste daytrader platform essentielt. Normalt bruges redskaber som CFD og binære optioner til at daytrade. Dem kommer vi nærmere ind på.

Hvad er en daytrader?

En daytrader definition er at i modsætning til fundamental analyse har en daytrader ikke fokus på de bagvedliggende forhold for værdipapirerne. Hvordan en virksomhed klarer sig i konkurrencen, hvordan udbuddet eller efterspørgslen påvirker råvarer er ikke hvad en daytrader fokuserer på.

En daytrader har sit primære fokus på kursgrafer og hvordan graferne på kort sigt er baseret på markedspsykologi.

Platform
Anmeldelse
Højdepunkter
Bedst til
Pris per handel
Minimums
indskud
Opret konto
Balancebeskyttelse så du maks kan miste dit indskud
Alle
0,01% - 0,3%
$100
Adgang til mange markeder og produkter
CFD-handel
Varierer
DKK1.000
KONTO
80,6% taber penge
Let at bruge og mulighed for at kopiere andre tradere
Social trading
0,02% - 0,5%
$200

*CFD’er er komplekse instrumenter og kommer med stor risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearcing.
74-89% af private investorer taber penge når de handler CFD´er.

Du bør overveje om du forstår hvordan CFD handel virker og hvorvidt du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Find den bedste daytrader platform

Hvis du vælger at forsøge dig med daytrading er valg af den rigtige daytrader platform enormt vigtigt. Og det kan også sagtens være en god ide at have flere platforme til forskellige former for handel.

Lad os gennemgå de fire vigtigste parametre;

 1. Omkostninger
 2. Produkter
 3. Markeder
 4. Brugervenlighed

Billede af en daytrading platform til binære optioner

Omkostninger – Bedste daytrader platform

De omkostninger du har ved at handle er selvfølgelig et vigtigt konkurrenceparameter. Og jo mere du handler, jo vigtigere bliver de. Omkostningerne er især forbundet til de transaktionsomkostninger du skal betale for hver handel du foretager dig. I visse banker skal du også betale depotgebyr.

Normalt skal du betale en andel af handelsværdien til din mægler ved hver handel, og denne andel ligger oftest under en procent. Dog er der næsten altid et minimumsbeløb du skal betale ved små handler.

I oversigten over daytrader platforme kan du se hvad de forskellige udbyder tager i omkostninger. Og i vores anmeldelser af dem kan du se priserne mere detaljeret.

Produkter – Bedste trading platform

Det er selvfølgelig vigtigt at du har mulighed for at handle de rigtige produkter. Om det så er aktier, valuta, CFD´er eller noget helt andet.

Det kan også være at du efter et stykke tid opdager andre produkter du har lyst til at prøve. Så er det jo rart hvis udbuddet af produkter er stort.

Og derunder også om de jævnligt tilføjer nye produkter som opstår som for eksempel bitcoin og andre former for virtuelle valutaer.

I vores anmeldelser af de forskellige udbydere kan du se hvilke produkter de tilbyder.

Markeder – Bedste daytrader platform

Hvis du søger en rimelig grad af risikospredning er det vigtigt at kunne handle på mange forskellige geografiske markeder. Hvis du holder dig til Danmark får du en meget høj grad af eksponering til et meget lille marked. Og muligheder er også meget større hvis du også bevæger dig ud på andre markeder.

Det kan dog være en god ide at starte ud med et enkelt marked, og begynde at prøve andre af når du har fået en god forståelse af det oprindelige marked du startede ud på.

I vores anmeldelser af de forskellige udbydere kan du se hvilke markeder de giver dig mulighed for at handle på.

Billede af den bedste daytrader platform til CFD handel

Brugervenlighed – Bedste trading platform

Brugervenlighed er et spørgsmål om hvor let handelsplatformen er at gå til og bruge, og om hvor gode mulighederne er på mobilen og en tablet. Har du mulighed for at se de rigtige grafer og analyser som du skal bruge når du skal handle.

Daytrading platform demo

Mange af platformene tilbyder en demokonto du kan starte ud med inden du begynder at handle for rigtige penge. Det er en daytrading simulator som kan give dig et indblik i hvordan daytrading foregår.

Hvis du ikke er så rutineret endnu, kan det være en rigtig god ide at starte med en sådan konto. Og det kan også være en god ide selvom du er rutineret men lige skal lære platformen at kende først.

Hvis det går godt med demokontoen kan du jo altid indsætte rigtige penge og prøve det af for alvor. Dog skal det lige med at ved rigtige penge er den psykologiske påvirkning ofte anderledes, så start gerne ud i det små selvom du har haft succes med din demokonto.

Daytrader computer

Hvis du skal daytrade er din computer dit vigtigste arbejdsredskab, ja vel sagtens dit eneste arbejdsredskab. Og så måske din mobiltelefon.

Derfor er det naturligvis vigtigt at have en solid og stabil maskine. Og det kan også være en rigtig god ide at investere i mere end en enkelt skærm.

Din internetforbindelse skal også have både lyhurtig og stabil. Det går simpelthen ikke at hverken maskine eller internetforbindelse går ned mens du trader.

Hvad er en CFD?

CFD handel står for contract for difference og er et finansielt derivat. Indenfor daytrading giver det dig virkelig mange muligheder, men også en del risiko.

En contract for difference er en terminskontrakt hvor du skal betale din aftalepart ændringen i værdien af det underliggende aktiv. Hvis værdien af det underliggende aktiv stiger i værdi får køber penge, og hvis det underliggende aktiv falder i værdi får sælger penge. For at kunne handle dem skal du bruge en CFD platform.

Da du kun skal lægge en mindre del af investeringens værdi for at have nok margin, kan du bruge en CFD til både gearing og til at gå kort.

Gearing vil sige at du investerer for flere penge end du selv binder i din investering. At gå kort er det diametralt modsatte af at købe et aktiv. Du låner og sælger et aktiv du ikke ejer og modtager hermed penge til at starte med. Du skal så til gengæld betale din modpart hver gang der udbetales udbytte og ved kontraktslut skal du betale din modpart værdien af aktivet ved kontraktslut. At kunne geare på den måde kaldes også at handle på margin.

Hvad er CFD handel?

Det underliggende aktiv kan være alle de forskellige ting der også ellers bliver handlet på verdens børsmarkeder. Det vil sige aktier, obligationer, valuta, råvarer og så videre.

En contract for difference kan også bruges som et hedging instrument, altså til at risikoafdække. Hvis du for eksempel har købt en aktie og frygter at den falder i værdi, kan du i stedet for at sælge aktien sælge en CFD med din aktie som det underliggende aktiv. Hermed har du stadig den potentielle profit ved en eventuel værdistigning, og for et mindre beløb har du afdækket dig imod et eventuelt værdifald. Hvis din aktie falder i værdi, vil din contract for difference stiger tilsvarende i værdi.

Eksempel på en contract for difference

Lad os tage et eksempel på hvordan en Contract For Difference virker. Lad os sige at du tror på at en bestemt aktie falder i værdi. Den aktie kalder vi Aktie A, og prisen på den er 100. Du sælger nu en Contract For Difference med Aktie A som underliggende aktiv.

Første dag stiger aktien til 102, og du skal betale 2 kroner til din modpart. Din modpart er selvfølgelig den CFD platform du bruger.

Anden dag falder aktien til 101, og du får nu 1 krone af din modpart.

Tredje dag stiger aktien til 104, og du skal betale 3 kroner.

Fjerde dag falder aktien til 95, og du får 9 kroner.

Så simpelt er det faktisk, og hvis du går ud af kontrakten på fjerdedagen vil dit afkast være 5 kroner. Her skal så fratrækkes den kurtage du har betalt for din CFD handel. Mens terminskontrakten er i gang har du også skulle binde et vist beløb i margin. Denne margin bliver selvfølgelig løst når kontrakten er afsluttet.

Hvad koster det?

Priserne for at handle CFD’er kaldes spread og består af forskelle mellem købspriser og salgspriser. Du skal hverken betale kurtage eller gebyrer. Men lad os lige tage et eksempel.

Du kan for eksempel købe aktiv X for 100 kroner, men kun sælge samme aktiv for 99,50 kroner. Forskellen på 50 ører er altså din pris for at kunne foretage denne handel. Du kan se hvilken spreads de forskellige daytrading platforme tilbyder i tabellen her på siden.

Du betaler altså mere end den reelle værdi for at købe aktivet, men til gengæld sparer du kurtage og eventuelle gebyrer som du ville skulle betale i banken for at købe en aktie. Og i modsætning til at handle i banken ejer du ikke aktien men et derivat heraf.

CFD Handel

Igen er det afhængig af hvilke produkter din mægler tilbyder, men i teorien er der ingen begrænsninger. De mest almindelige produkter er de følgende:

 • Daytrading aktier. Det er noget af det mest klassiske at handle inden for CFD’er. I forhold til egentlige aktier har du her mulighed for at geare og tjene penge på faldende markeder ved at gå kort. Du får også adgang til alverdens forskellige markeder. Og ofte kan priserne være lavere end ved at købe almindelige aktier.
 • Indeks. Med en daytrading CFD er det ligetil at handle indeks herunder det danske C20, S&P500, DAX eller hvad der nu er favoritten. Det er CFD´ernes svar på en ETF. 
 • Råvarer. Det kan til tider være svært at handle på andre måder end som derivat. Især hvis vi ikke ligefrem ønsker at eje de pågældende råvarer som for eksempel olie. Det kan godt fylde en del i kælderen eller garagen.
 • Valuta. Verdens valutamarkedet er det suverænt største finansielle marked og har en omsætning på mange gange verdens samlede BNP. Her er en CFD oplagt til at handle forskellige valutakryds for private.

Hvordan startede CFD handel?

CFD handel blev gjort tilgængeligt for private investorer i slutningen af 1990’erne på London Stock Exchange. Med udbredelsen af internettet og muligheden for at følge live spot kurser for private, gav det mulighed for at handle i realtid. Sammen med mulighederne for gearing og for at gå kort blev CFD´er hurtigt populære blandt private investorer.

Hvad er binære optioner?

Handel med binære optioner er finansielle væddemål omkring hvorvidt værdien af et aktiv vil stige eller falde indenfor en given tidsramme. Som navnet hentyder er der to mulige udfald på udviklingen af værdien af en option indenfor den fastsatte tidsramme, op eller ned. Du kan for eksempel sætte penge på at olien indenfor de næste 30 minutter stiger i værdi. Hvis du har ret tjener du penge men hvis den falder i værdien taber du penge.

Hvor meget du vinder eller taber afhænger af dit valg af aktiv og tidsramme. Endnu et rigtig godt værktøj til daytrading.

Hvordan du kommer i gang med handel med binære optioner

 • Det første du skal gøre er at vælge en daytrader platform som tilbyder binære optioner som produkt
 • Dernæst vælger du hvilket aktiv du forventer stiger eller falder i værdi
 • Bestemt din tidsramme
 • Vælg om du tror værdien stiger eller falder
 • Beslut hvor stort et beløb du ønsker at “spille” for

Binære optioner versus aktier

I modsætning til aktiehandel spekulerer du i de helt små udfald i kurserne på helt ned til under en procent. Og du har mulighed for at spekulere i at kursen falder, hvilket du ikke kan med almindelig aktiehandel. Hvis du som privat investor tror at kursen på et værdipapir falder kan du i stedet handle en CFD.

Lad os lige tage et par af de allermest almindelige udtryk indenfor optionsverdenen. En call er retten til at købe det underliggende aktiv, det vil sige at hvis du køber en call spekulerer du i at værdien stiger. En put er retten til at sælge det underliggende aktiv, hvilket vil sige at du spekulerer i at værdien falder.

I modsætning til CFD handel mister du maksimalt dit indskud hvilket naturligvis betyder at en binær option er mindre risikofyldt end en CFD.

Binære optioner grafer

Når du handler med binære optioner er den grafpakke din trader stiller til rådighed, helt essentiel. Selvfølgelig afhængig af hvordan du trader skal du kunne se grafer på 1-minut, 2-minut, 5-minut intervaller og så videre over de aktiver du handler.

Hvis du ikke har adgang til tilfredsstillende grafer har du nærmest ingen sandsynlighed for at tjene penge på din handel. Så hav det derfor som et af dine vigtigste fokuspunkter.

Daytrading strategi

Som allerede nævnt er det en rigtig god ide at starte ud med få penge eller en daytrader demokonto inden du begynder at handle med rigtige penge.

Hernæst er det en god at lægge en plan for hvilke taktikker du vil prøve at anvende. Her kan du få meget brugbar information i forskellige bøger om daytrading.

Når du så har forsøgt dig lidt frem og fundet frem til hvad der virker for dig, skal du udvælge dig dit daytrading system og holde fast i det. Baseret på det udvikler og forfiner du hele din daytrader strategi.

Det er ligesom med al finansiel handel. Hold fast i hvad der virker og smid resten ud.

Daytrading skat

En binær option og en CFD er en finansiel kontrakt og skal derfor også beskattes som en sådan. Det betyder at du som dansk daytrader bliver beskattet efter lagerprincippet og ikke efter realisationsprincippet som ved almindelige aktier.

Daytrading skatteregler

Så du skal betale din daytrader skat af forskellen mellem værdien ved slutningen af året (eller på salgstidspunktet) og værdien ved starten af året (eller på købstidspunktet).

Gevinster og tab indgå i kapitalindkomsten som er en del af din indkomstskat, og bliver altså ikke beskattet af faste procentsatser som aktier gør.

Billede af en daytrader

Bedste handelsplatform til aktier

Lad os lige afslutningsvis kigge lidt nærmere på daytrading i forhold til handel med aktier. Ved daytrading handles et instrument afledt, og det kan for eksempel være en aktie. Ved aktiehandel købes og sælges reelt aktier hvorfor tingene naturligvis forholder sig anderledes.

Hvis interessen også inkluderer handel med aktier er de udvalgt daytrader platforme her på siden ikke velegnede, og anbefalingen er i stedet at bruge SaxoBank eller Nordnet.

Platform
Anmeldelse
Højdepunkter
Bedst til
Pris per handel
Minimums
indskud
Opret konto
Balancebeskyttelse så du maks kan miste dit indskud
Alle
0,01% - 0,3%
$100
Adgang til mange markeder og produkter
CFD-handel
Varierer
DKK1.000
KONTO
80,6% taber penge
Let at bruge og mulighed for at kopiere andre tradere
Social trading
0,02% - 0,5%
$200

*CFD’er er komplekse instrumenter og kommer med stor risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing.
74-89% af private investorer taber penge når de handler CFD´er.

Du bør overveje om du forstår hvordan CFD handel virker og hvorvidt du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.