Fibernet priser – Hvad er og kan jeg få fibernet? – Få svar her

Fibernet priser – Hvad er og kan jeg få fibernet? – Få svar her

Fibernet priser

Kan jeg få fibernet? Og hvad er fibernet? Få svarene her og sammenlign fibernet priser så du kan finde din nye udbyder af en lynhurtig internetforbindelse via fiberbredbånd. Du kan sortere efter download og upload hastigheder og efter pris per måned.

*Acam modtager kommission fra udbyderne.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er fibernet?

Det er den nyeste version af bredbånd som bliver sendt afsted via lyslederkabler også kaldet optisk fiber. Det er den første løsning som er udviklet direkte til brug af internettet.

Almindelige bredbåndsforbindelser leveres via kobberkabler eller coax enten gennem telefonstik eller tv-stik, og fibernet kan levere højere hastigheder end almindeligt bredbånd fordi det er lavet specifikt til internet brug.

Hvad er et lyslederkabel?

Fibernettet består af glas eller plastik og transporterer data via lysimpulser gennem det indre af kernen i fiberen. Informationen kører altså gennem lys og bliver derfor lynhurtigt og har stor pålidelighed. Almindelig bredbånd kører igennem coax (kabel stik) eller kobberkabler (telefonstik) der ikke er lavet til bredbånd, hvorimod fibernettet er bygget specifik til formålet.

Hvad er forskellen på fibernet og bredbånd?

De andre mulige løsninger er bredbånd enten via telefonstikket eller via kabel TV. Da telefonstikket og TV kabler i sagens natur er udviklet til andre ting end internettet, er de ikke lige så velegnet til det som fiberbredbånd er.

TV kabler er kun udviklet til at sende data en vej og telefonstikket bruger kobberkabler som kun er udviklet til tale og ikke billeder. Derfor kan det gå voldsomt meget hurtigere med fiberbredbånd.

Etablering af fibernet

Du kan få fradrag for dine etableringsomkostninger til fiberbredbånd via BoligJobordningen, også kaldet håndværkerfradrag.

Kan jeg få fibernet?

Det kommer an på hvor du bor. Du kan på hjemmesiderne for fibernetudbydere undersøge om der kan leveres fibernet internet til din adresse. Hvis du ikke kan få fiberbredbånd for nuværende er der god mulighed for at du kan få det i fremtiden. Det er nemlig ved at bliver lagt ud til langt det meste af Danmark.

Meget overordnet kan det konstateres at det hidtil primært at blevet lagt ud i de store byer; København, Århus, Odense og Aalborg og det meste af Nordsjælland.

Hvis du ikke kan få fiberbredbånd har du altid mulighed for at få almindelig bredbånd.

Hvorfor fibernet?

Afhængigt af dit brug af internettet kan det være en fordel at have fremfor almindelig bredbånd. Her er listet et par grunde;

  • I er mange i jeres husstand der bruger internettet
  • I ser mange film og tv-serier via streaming
  • I spiller mange spil der kræver at meget data bliver downloadet
  • Hvis du enten henter eller uploader store filer

Bruger du derimod mest internettet til at læse mail og nyheder, giver det formentlig bedre mening at vælge billig bredbånd.

Hvem udbyder fibernet?

Desværre er antallet af fibernet udbydere begrænset. Af udbyderne i vores bredbånd sammenligning øverst i artiklen er det Hiper, Ewii og Stofa der tilbyder fiberbredbånd.

Så hvis du er interesseret i at få fiber kan du finde ud af om du har mulighed for det på deres hjemmeside. At få fiber via Hiper er dyrere end deres to andre løsninger som er bredbånd via kabel og bredbånd via telefonstik, men til gengæld bliver din hastighed altså tidoblet for upload end via kabel stik og 10 gange hurtigere end ved telefonstik.

Og i forhold til flere andre udbydere er prisen for fiber internet igennem Hiper enten den samme eller lavere end traditionelle bredbåndsløsninger.

Hos Stofa er priserne i store træk de samme som ved samme hastigheder for fibernetbredbånd og for kabel.

Ewii tilbyder kun sine kunder bredbånd via fibernet.

Billede af kan jeg få fibernet priser

Hvad koster fibernet om måneden?

Hiper tilbyder en løsning med 1000 MBIT i både download og upload hastigheder til en pris af 299 kroner per måned, mens Stofa tilbyder fire forskellige løsninger. Det er løsninger fra 30 MBIT i download og upload hastigheder til 229 kroner per måned som den langsomste og billigste, til den hurtigste som er 600 MBIT i download og upload hastigheder til en pris af 499 kroner per måned.

Alle Ewiis løsninger er gratis de første seks måneder.

Fibernet installation pris

Hipers løsning koster 398 kroner i oprettelse mens alle Ewiis og Stofas løsninger er gratis i oprettelse.

Så der er bestemt mulighed for at vælge billigt fibernet. Selvfølgelig under forudsætning at du bor et sted hvor det kan leveres.

Fibernet router

Få at kunne komme på internettet via wifi er det nødvendigt at have en router. Hos Hiper medfølger den, mens en router skal tilkøbes for alle Stofas løsninger i oversigten.

Fibernet TV

Stofa er både bredbånd og TV udbyder så her har du mulighed for at få begge dele som pakkeløsning, og tv kan du så se igennem din internetforbindelse.

Hiper har derimod valgt at fokusere udelukkende på levering af internet som ydelse.

Stofa har tre forskellige TV pakker med henholdsvis 27, 40 og 61 kanaler og hvor du også har mulighed for at leje film.