Højrentekonto 2019 – Få den højeste indlånsrente på din konto

Højrentekonto 2019 – Få den højeste indlånsrente på din konto

Hvad er en højrentekonto?

Som udgangspunkt fungerer en højrentekonto ved at du som kunde får en højere indlånsrente end du får på andre konti. Som oftest er det på en sådan konto du får den højeste indlånsrente. Til gengæld skal du binde et vist beløb i en given periode. Størrelsen på beløbet og længden på bindingen er individuel fra konto til konto. Og fra bank til bank. På visse højrentekonti får du højere rente end på en almindelig lønkonto, men kun i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen.

Er du i tvivl om hvilke parametre du skal vælge konto ud fra? Læs med her hvor vi gennemgår de relevante faktorer, så du kan få den bedste højrentekonto.

Billede af en højrentekonto med den højeste indlånsrente

Rente – Den højeste indlånsrente

Lad os lige kigge lidt nærmere på hvad en rente rent faktisk er. En rente er den pris det koster at låne penge. Og det gælder både hvis du låner penge af banken igennem et banklån eller hvis du låner penge til banken ved at have penge stående på din konto.

Banken tager altid en højere rente for at låne penge ud end de tager for selv at låne penge. De penge du har stående i banken i øjeblikket får du sandsynligvis ingen eller nærmest ingen rente for. Og det er ikke fordi en højrentekonto er magisk og giver fantastiske renter, men de er dog stadig bedre end på en almindelig lønkonto.

Ofte vil den bedste forrentning af dine penge være at betale af på gæld.

Især hvis du har lidt dyrere gæld vil det være en god ide at betale det tilbage helt eller delvist før du opretter en højrentekonto. Der er ingen risiko herved, og dine penge bliver forrentet med de samme renter som långiver tager.

Det er samme princip som gør en kassekredit smart. Når du betaler tilbage på den får du forrentet dine penge med de samme renter som bankerne tager.

Investering som alternativ

Et brugbart alternativ til en højrentekonto kan være at kaste sig ud i investering. Her er risikoen selvfølgelig større, men det samme er det forventelige afkast.

En anden mulighed som er blevet større i den seneste tid er crowdlending hvor private investerer direkte i låneudbydere. Det er basalt set det samme du gør når du sætter penge i banken. Med crowdlending har du mulighed for selv at vælge hvilke privatlån eller erhvervslån du ønsker at investere i.

Her er for eksempel Mintos en mulighed, de har hidtil genereret en gennemsnitsligt afkast på 11,65%. Du kan oprette en konto hos dem lige her.

Hvilken højrentekonto 2019 skal jeg vælge?

Hvilken konto du skal vælge afhænger af din økonomi generelt. Lad os antage at du har et fast pengebeløb du ønsker får en højere forrentning end på en almindelig lønkonto. Så er der basalt set en enkelt ting du skal fokusere på; skal pengene være bundet fast eller ej.

Hvis din økonomi er robust, og vil kunne klare uforudsete udgifter og dermed ikke har behov for det faste pengebeløb du skal have forrentet, vil det give mening at låse pengene fast mod at opnå en højere rente. Du kan få den højeste rente på din opsparing ved at binde pengene men mister dermed lidt fleksibilitet.

Hvis du derimod er i tvivl om hvorvidt din økonomi kan stå imod uforudsete udgifter eller ved den ikke kan, bør du undgå at binde dine penge. Hermed vil du få en lavere rente, men til gengæld den nødvendige fleksibilitet din økonomi har brug for.

Krav for at få højrentekonti

Det er forskelligt hvilke krav de forskellige banker stiller for at tilbyde dig en højrentekonto. Nogle danske banker vil kræve at du flytter hele din engagement. Andre vil have dig som kunde først. For andre banker er der ingen krav, udover at du indsætter et minimumsbeløb for at få en højere rente.

For mange højrentekonti, vil du skulle indsætte et minimumsbeløb for at få den højeste indlånsrente i 2019. Denne rente kan også være afhængig af hvor mange penge du indsætter.

Binding på højrentekonti

Som nævnt tidligere kan du vælge at binde dine penge hvis din økonomi er robust nok. Længden af bindingsperiode afhænger af hvornår du har behov for at bruge pengene. Og hvilke bindingsperioder bankerne tilbyder til forskellige renter.

Hvis vi deler mulighederne op i konti med og uden binding, vil du typisk skulle binde pengene i 1-3 år og hermed få en højere rente end hvis du ikke binder pengene. Hvis du vælger en højrentekonto uden binding, vil du typisk få den højere rente i de måneder hvor du ikke hæver fra kontoen. Og ingen rente i de måneder hvor du gør. Renten vil dog være højere hvis du binder dine penge.

Du vil formentlig godt kunne blive ved med at sætte penge ind på din højrentekonto, men i visse tilfælde måske kun et par gange om året.

Højrentekonto erhverv

Virksomheder kan ligesom private benytter sig af højrentekonti i situationer med for høj likviditet. Der er egentlig de samme forhold at være opmærksom på som for private, men usikkerheden er sandsynligvis højere. Så endnu større påpasselighed ved binding af penge er nok påkrævet.

Højrentekonto sammenligning

Der er flere forskellige steder på nettet hvor du kan se en højrentekonto oversigt, så du nemt kan se hvor du kan få den bedste indlånsrente i Danmark baseret på dine ønsker.

Læs også: Aktiekurser og Kreditkort