Kreditkort lån – Komplet guide til det bedste kreditkort i 2019

Kreditkort lån – Komplet guide til det bedste kreditkort i 2019

Her kan du læse alt hvad du har brug for at vide om det bedste kreditkort lån.

*Acam modtager kommission fra udbyderen.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Det bedste kreditkort 2019

Herunder finder du et beskrivelse af et nyt kreditkort med kredit fra Bank Norwegian og om kreditkort generelt.

Du kan læse meget mere om fordele og muligheder ved kreditkortet specifikt og hvordan du vælger det bedste kreditkort lån.

Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er et betalingskort hvor udsteder af kortet yder kortholder kredit til at betale for varer og tjenester.

Forskel på debetkort og kreditkort

Et kreditkort adskiller sig fra et debetkort ved at et debetkort ikke har en indbygget løbende kredit tilknyttet. På kreditkortet bliver pengene ikke trukket med det samme, men al månedens brug bliver i stedet for trukket fra din konto på en gang omkring den første i måneden. Det giver som regel kredit for den løbende måned plus en, hver gang du bruger kreditkortet. Altså i gennemsnit 45 dages kredit.

På et debetkort bliver beløbet trukket med det samme hvorfor mange så i stedet for har tilknyttet en kassekredit til deres debetkort. Det er også en kredit, den er bare udformet på en anden måde. Det kigger vi nærmere på senere. Og i virkeligheden udformes sædvanligvis et kreditkort med kassekredit.

Hvor kan jeg bruge mit kort?

Efterhånden kan du bruge dit betalingskort langt de fleste steder i Danmark og rigtig mange steder i udlandet. Danmark er faktisk et af de lande i verden der er længst fremme når det kommer til betalingskort. Så i de fleste fysiske og netbaserede butikker finder det anvendelse.

Når du er ude på ferie kan kreditkortet være et godt supplement til et VISA-kort som de fleste har sammen med deres dankort. Et VISA/Dankort er et debetkort og har et maks beløb der kan hæves og et maks beløb der kan bruges hver måned. Her kan et ekstra kort supplere ved en længere udlandsrejse for eksempel.

Gebyr på kreditkort

Det er gratis for dig at hæve penge på dit kort i danske kroner. Men der er et valuta gebyr på 1,75% når du hæver penge i en anden valuta end dansk.

Foruden gebyrer skal du også betale rente i det omfang du anvender kreditkortet.

ÅOP

I stedet for at kigge på renter og gebyrer isoleret, er det meget bedre at fokusere på nøgletallet ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og udregner alle omkostninger samlet som en procentsats. Så det er ligegyldigt om udgifterne hedder rente, gebyr, administration og så videre.

Betaling

Renterne på kreditkortet er også i den høje ende, så der er en pris forbundet med den ekstra fleksibilitet. Så herfra er anbefalingen at du kun bruger kortet når det er nødvendigt.

Norwegian betalingskort

Til et Bank Norwegian kreditkort lån medfølger bonus så du også får andre fordele i forbindelse med at have kortet. Du får blandt andet;

  • 1 % optjening på varekøb op til 75.000 DKK pr. kalenderår
  • 0,5 % optjening på varekøb over 75.000 DKK
  • 4 % optjening på Lowfare-billetter hos Norwegian Air Shuttle
  • 10 % optjening på Flex-billetter hos Norwegian Air Shuttle
  • Gratis rejseforsikring og afbestillingsforsikring.
  • Og du får selv lov til at vælge din pinkode.

Så det er afgjort et af de bedste bonus kreditkort.

Ansøg og få det bedste kreditkort lån

For at du kan få et kort laver udbyderen et kredittjek på dig hvor din kreditværdighed og betalingshistorik bliver vurderet. Baseret på disse vurderinger bliver du tilbudt et kort eller afvist. Hvis din kreditvurdering halter kan du som alternativ blive tilbudt kreditkortet på mindre favorable vilkår end ellers.

Men selve processen med at ansøge er ganske let. Du kan gøre det hele online fordi de nødvendige oplysninger er let tilgængelige for udbyderne.

Krav for at kunne kreditkortet

For at kunne få et kreditkort lån er det påkrævet at du er fyldt 18 år, har en fast indtægt og ikke er registreret i RKI. Til gengæld er der ingen årlig afgift for at have kreditkortet.

Kreditkort typer

Der findes ganske mange forskellige typer af kreditkort efterhånden. Der er mange udbydere der stiller et VISA-kort med en kredit til rådighed. Det gør de fleste danske banker og det gør mange andre låneudbydere også.

Det samme er tilfældet med MasterCard som også bliver udbudt af mange forskellige firmaer. Det største forskel mellem VISA og MasterCard er at forbruget bliver trukket på et MasterCard en gang om måneden, mens det bliver trukket løbende på et VISA-kort.

Er MasterCard et kreditkort?

Ja, det kan det godt være. Men det kan også være et debetkort. Det kommer an udstederen af kortet hvordan de har valgt at det skal struktureres.

Er VISA dankort et kreditkort?

Det kan det godt være, men det er som regel et debetkort. Det betyder som allerede nævnt at dit forbrug bliver trukket mere eller mindre samtidig med at du bruger kortet.

Et VISA dankort er en sammenblanding mellem et dankort og et VISA-kort som er to forskellige ting. Et dankort er specifikt udviklet til brug i Danmark. Et VISA-kort er derimod et internationalt betalingskort.

Så med sammenslutningen får du både gratis brug og hævning i Danmark, og et internationalt betalingskort. Et dankort kan nemlig kun bruges i Danmark.

Både dankort og VISA-kort er debetkort, så de er direkte koblet op på din konto og forbruget bliver trukket med det samme.

Internationale kreditkort

EuroCard, Diners og American Express er andre muligheder som i store træk fungerer på samme måde som MasterCard.

Billede af det bedste kreditkort lån

Det bedste kreditkort til børn

For at børn under 18 år skal kunne betale direkte i butikker med deres egne betalingskort er der udviklet kort der ikke kan trække over kontoens rådighedsbeløb. Så hvis der ikke er dækning til købet bliver kortet afvist.

Disse kreditkort muligheder bliver også brugt til folk med økonomiske udfordringer, eller til folk der ikke ønsker at bruge flere penge end de har til rådighed. Men så behøver de ikke gå i banken for at hæve penge.

Kreditkort trods RKI

Der er formentlig udbydere der vil udsteder et kreditkort selvom ejeren af kortet er registreret i RKI.

Men det er bestemt noget vi på det kraftigste fraråder. I det hele er det en dårlig ide at låne penge hvis du er registret i RKI.

Kreditkort historie

Det første kreditkort blev skabt i 1950 og var Diners Club som siden er blevet et af verdens mest anvendte kreditkort.

Spærring af kreditkort lån

Hvis du mister dit kort eller får mistanke om misbrug af kreditkort er det om at få det spærret hurtigst muligt. Så hav altid telefonnummeret hertil indkodet på din mobiltelefon.

Læs også: Privatlån