Mobilselskaber i Danmark – Sammenlign og få et billigt mobilselskab

Mobilselskaber i Danmark – Sammenlign og få et billigt mobilselskab

Liste over mobilselskaber i Danmark

Vi har samlet en længere række af billige mobilselskaber i Danmark, så det er lettest muligt for dig at vælge et billigt mobilselskab præcis efter dine ønsker. Så bliver en mobilselskaber sammenligning ikke meget lettere.

Mobilselskaber liste

*Acam modtager kommission fra udbyderne.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Mobilselskaber sammenligning

Der findes efterhånden rigtig mange selskaber i Danmark, så markedet kan være svært at overskue for forbrugerne. Derfor har vi samlet en lang række selskaber i vores oversigt over mobilselskaber. Der er mange, men vi har ikke samlet alle mobilselskaber i Danmark desværre.

Her kan du sortere efter den ønskede mængde af taletid og data, og fem andre væsentlige parametre der kan have betydning for dit valg.

Mobilselskaber hvem ejer hvem

TDC er det største tele- og mobilselskab i Danmark, og tilbyder mobiltelefoni til private under navnet YouSee. Derudover ejer de selskaberne Telmore, Fullrate og Unotel.

Telenor er det næststørste mobilselskab i Danmark og ejer lavprisselskaberne CBB, Bibob og OneMobil.

Telia er det tredjestørste mobilselskab i Danmark og ejer blandt andet lavprisselskabet Call Me i tilgift til at tilbyde telefoni under navnet Telia.

3 er det mindste af de fire største mobilselskaber i Danmark og ejer Oister samtidig med at de også tilbyder telefoni under navnet 3.

Mobilselskaber netværk

Overordnet set er der tre netværk i Danmark; TDCs, 3s mens Telia og Telenor deler deres. Det er fire selskaber der alle sammen også tilbyder bredbånd til deres kunder.

Det betyder at der er rigtig mange selskaber på hvert netværk. Og de forskellige udbyderes dækning er selvfølgelig herefter.

I oversigten kan du også se om de forskellige mobilabonnementer kører på 3G eller 4G netværket.

Mobilselskaber med bedste dækning

Dækningen kommer helt an på hvilket netværk der bruges. Og der er som bekendt tre netværk i Danmark. 

Teknologisk laver hvert år en måling af mobildækningen som bliver betalt af TDC. 

For året 2018 er rækkefølgen som følger;

 1. TDC
 2. Telenor/Telia
 3. 3

Mobilselskaber med 4G

Alle selskaberne har abonnementer der bruger 4G-netværket, mens der stadig er nogle få tilbage der stadig bruger 3G.

Mobilselskab med Spotify

Det er efterhånden blevet almindeligt at mobilabonnementer bliver solgt sammen med forskellige ekstra tjenester. En af de klassiske ekstra tjenester er en musik streaming tjeneste, herunder især Spotify. Men visse udbydere har aftaler med andre musik streaming tjenester eller har tilmed lavet deres eget.

Herefter er der fri adgang til musik i hvert fald så længe du har adgang til internettet.

Billede af mobilselskaber i Danmark

Billige mobilselskaber med fri data

Efterhånden tilgår vi internettet mere fra vores mobiltelefoner end fra vores computere. Derfor bliver mange abonnementer også solgt sammen med en datapakke. Der foreligger som oftest to forskellige muligheder.

Enten skal du betale en fast pris per dataenhed ud bruger, eller også er der inkluderet en vis mængde data i dit abonnement. Så kan der frit bruges op til den aftalte mængde hvorefter du skal betales per dataenhed.

Mobilabonnement med fri tale

Af de danske mobilselskaber tilbyder mange efterhånden fri tale indenfor EU i et eller flere abonnementer, mens de har andre løsninger hvor der skal betales per minut.

Men er vi udenfor EU begynder det at blive mere kompliceret med vores mobilpriser. Så hvis du skal bruge meget udlandstelefoni udenfor EU er det en rigtig god ide at tjekke forholdene herfor.

Nyt og billigt mobilselskab

Med et marked så dynamisk som vores hvor der jævnligt kommer nye mobilselskaber i Danmark, er det en god ide ofte at holde dig orienteret om hvorvidt du har det optimale abonnement til dit forbrug.

Lavpris mobilselskaber

Ja det kommer selvfølgelig an på hvad vi definerer lavpris efter. Er det selskaberne med de laveste abonnement priser, laveste minutpriser eller den billigste data.

Billige mobilselskaber uden abonnement

Hvis vi vælge at definerer det som dem med de laveste abonnement priser er Unotel det billigste selskab her i oversigten. 

De har to forskellige abonnementer der ikke koster noget i abonnement, men hvor der så til gengæld skal betales per SMS, MMS, taletid og data.  

Billige mobilselskaber til udlandet

En anden måde at kigge på mobilselskaber priser på, kunne være at fokusere på hvem der har de laveste priser ved opkald til udlandet. 

Hvilke af de billigste mobilselskaber i Danmark er med?

Selvom oversigten ikke er komplet er der dog inkluderet en stor del af mobilselskaberne. Der er inkluderet abonnementer fra følgende udbydere;

 • Telmore er et selskab i TDC koncernen og kører på deres 4G netværk. Har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev i 2004 opkøbt af TDC.
 • CBB er et mobilselskab i Telenor koncernen og bruger både deres 3G og 4G netværk. Udover mobiltelefoni tilbyder selskabet også bredbånd og mobilt bredbånd. Firmaet startede som selvstændig enhed i 2000 og blev opkøbt af Telenor i 2004.
 • YouSee er TDCs privat forretning og tilbyder mobiltelefoni, tv og bredbånd til private kunder i Danmark. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Nettalk er et teleselskab ejet af Netto og du optjener ekstra taletid når du handler i Nettos butikker. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Green tel drives af MobileValue og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet kører på Telias netværk.

Og så er der

 • 3 startede i Danmark i 2003 og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet kører på 3G og 4G på sit eget netværk.
 • Oister tilbyder foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd og bruger 3s netværk.
 • OK Mobil startede i 2011 og har foruden mobiltelefoni også mobilt bredbånd. Selskabet bruger Telias og Telenors netværk.
 • GladMobil drives af MobileValue og giver 10% af betalingerne til foreninger og klubber i Danmark. Selskabet bruger Telias netværk.
 • Fullrate blev oprettet i 2005 og blev købt af TDC i 2008. Selskabet tilbyder sine kunder mobiltelefoni, bredbånd, mobilt bredbånd og TV. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Unotel er en del af TDC koncernen og har foruden mobiltelefoni også bredbånd og mobilt bredbånd. Selskabet bruger TDCs netværk.
 • Velkommen startede i 2016 og har foruden mobiltelefoni også bredbånd og fastnettelefoni. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Hallo er et helt nyt mobilselskab der kun har mobiltelefoni. Selskabet kører på TDCs netværk.
 • Fastnet.nu udbyder fastnettelefoni, mobiltelefoni og bredbånd. Selskaber anvender TDCs netværk.

Billede af et billigt mobilselskab

Hvilke mobilselskaber bruger TDCs net

Lad os for overskuelighedens skyld opliste mobilselskaber på TDCs net.

 • Lokaltelefonen
 • Telmore
 • YouSee
 • Fullrate
 • Unotel
 • Velkommen
 • Hallo
 • Nettalk
 • Fastnet.nu

Hvilke mobilselskaber bruger Telenors net?

Og for at gøre denne sammenligning af mobilselskaber endnu lettere er her en oversigt over mobilselskaber på Telenors net.

 • Green tel
 • OK Mobil
 • CBB
 • GladMobil

Det lader kun 3 tilbage som kører på deres eget netværk. 

Læs også: Fibernet og Internetudbydere